Wrapconversion Mei Tai van Indio Ultramarin


Marije contacteerde me voor haar lange Didymos Indio Ultramarin. Ik was zo blij als een puppy, dit werd mijn eerste Indio Conversion. Indio’s hebben een bijzonder weefpatroon, een redelijk klein grafisch diamant-achtig patroon dat aan de ene kant van de doek iets anders is als aan de andere kant. Dit is opletten dus, want het patroon moet natuurlijk wel overal kloppen. Ik weet dat ze erg veel diagonaal meegeven, en Marije wilde graag de eigenschappen van de doek behouden. Er was ondanks de lange lengte van de draagdoek niet voldoende om ook het lijfje van de Mei Tai mee te vullen, daar heb ik de geweven draagdoek Hoppediz Kapstadt voor gebruikt. Ook een doek met een fijne portie diagonale rek.

Het stiksel op de schouder- en taillebanden kan gewoon recht zijn in enkele rijen stiksel, maar vaak mag ik er mijn kunsten op los laten. Na een teststukje leek stiksel bijpassend bij het diamantpatroon mij het mooist. En Marije ook. Het stikpatroon op de schouderbanden is iets anders dan die op de tailleband, zowel om technische als speelsheid redenen.

 

Verder is deze Mei Tai een Half Buckle, aangezien de lange knoopbare tailleband vervangen is door een korte band met een sterke steekgesp die aan beide zijden verstelbaar is.

 

Een Chestbelt maakt deze drager af: een hulpstuk om de schouderbanden op je borstbeen te houden bij het rugdragen. Overigens kun je hier, als de schouderbanden lang genoeg zijn, ook Tibetaans Afknopen voor gebruiken in plaats van een gespsysteem (of gewoon niets, dat werkt ook prima).

 

Reacties zijn gesloten.


  • (Onbu)SSC
  • Mei Tai
  • Ringsling
  • Webshop
  • Winkelwagen / Cart