Ontwikkelingen


Ik krijg regelmatig vragen over mogelijkheden in draagdoeken die ik om uiteenlopende redenen op dit moment niet aanbied. Terugkerende thema’s zijn de wens om een drager verstelbaar te maken in maat (zodat een groeiend kind er langer in past) en schouderbanden van de Mei Tai die zowel breed als gevoerd zijn. Ik zal jullie niet vermoeien met alle details, er is op beide gebieden al van alles in de MamaMerel Historie (jaja, ik besta al vanaf 2007!) gebeurd, maar uiteindelijk heb ik me daar niet op geconcentreerd. Nu de vragen opnieuw binnen stroomden wilde ik daar toch iets mee doen. Om verschillende klanten goed te kunnen helpen heb ik een Test Mei Tai gemaakt, voor mezelf (goh wat een ramp, een nieuwe voor mij…), met allerlei opties erin om deze nieuwe zaken eens goed te testen. Tijden terug had ik een Hoppediz Miami gekocht, samen met wat andere mooie doeken, om zelf te gebruiken voor Wrapconversions. Om wat te oefenen en wat dingen uit te testen en zo. Deze lag nog steeds op me te wachten, dus toen ik een reden had om weer los te gaan, wist ik meteen dat het Miami moest worden. Eindelijk een drager waar mijn dochter ook blij van wordt!

Combi-banden. Deze banden combineren het gemak van uitspreiden van de schouderbanden op de schouder met het drukverlagende effect van zachte voering. Er zit 20 cm brede dunne rekbare voering in, zodat de banden heerlijk om je schouders heen slaan. Bij buikdragen is dat verlichtend voor je schouderkop, en het maakt rugdragen met brede banden comfortabel mogelijk. Daarnaast zijn de banden opvouwbaar, zodat de “gewone” smalle stevig gevoerde schouderbanden ontstaan die zo geroemd zijn voor rugdragen. Deze houd je op hun plek met een Borstriempje. Je kunt dingen wel uitdenken, maar allerlei zaken heb ik al aangepast tijdens het maken, en gelukkig maar, ik ben razend enthousiast! Hier mijn 3-jarige zoontje op de buik gedragen met de brede WrapStyle banden. Oordeel zelf:

Mei Tai Combibanden van Hoppediz Miami Wrapconversion Mei Tai Combibanden van Hoppediz Miami Combiband opgevouwen Combibanden Mei Tai Hopp Miami

De rits. Ik heb ritsen altijd afgehouden. Op alle plekken in doeken. Het is niet mijn ding, ze zijn stug en hard en voor mij is nu juist niet wat een drager moet zijn. Maar deze klant kon ik niet weigeren, ze vroeg me om alsjeblieft alsjeblieft alsjeblieft!!!, een SSC met een rits voor haar te maken. Tja, what’s a girl to do? Uitgelezen moment om een experiment aan te gaan, dat moest ik sowieso vanwege die Combi-banden, dus vooruit, we proberen het. Het resultaat: het lijfje is verlengbaar, wat heel handig kan zijn, door middel van een deelbare rits. Ik maak mijn dragers erg sterk, maar ook erg soepel. Vanwege de sterkte zijn ze redelijk dik dus dat is best een hoop stof achter die rits, wat een, naar mijn mening, nogal stugge rand vormt in het rugpand. Die stugge rand is op zich niet verkeerd, maar ik houd van soepele dragers, die zich om je heen vormen. En eerlijk gezegd, dat doet hij eigenlijk ook! Qua comfort heb ik eigenlijk niets te klagen, in principe. Toch ben ik niet echt enthousiast, zeg ik maar gewoon eerlijk. Ik laat het hier zien, zo zien jullie ook dat grote wijzigingen over het algemeen getest worden. Mocht je een rits overwegen, bespreek rustig de voor- en nadelen met me!

Wrapconversion met rits

Knieverbreders. Deze had ik al in 2 varianten gehad. Dit keer besloot ik ze in het lijfje mee te stikken. Om een of andere reden lijkt hij veel te kort te zijn, en mijn zoontje zat niet goed in de doek zag ik na de foto’s. Hij ziet er ook erg kort uit, maar gek genoeg is hij dus niet kort. Soms zijn zulke dingen net raadsels. Het een Kleuterdrager (dat deel verklaart dat het zo klein lijkt, de drager is echt heel groot) en met verbreders eraan had dat samen al bijna de omtrek van mijn taille. Maar daar zitten de benen van mijn dochter natuurlijk niet, op mijn navel! Dat verklaart waarom zij niet ondersteund werd door de verbreders. Mijn man heeft het ook getest en toen waren ze alleen nog maar wat te kort en mochten ze meer op spanning staan. Zijn omvang is natuurlijk net wat ruimer zodat de benen van haar er beter in zaten. Grote kinderen hebben lange benen en om die te ondersteunen tot in de knieholte…tja ergens een keertje kan dat simpelweg niet meer. De puzzel begint opgelost te raken. Bij grotere kinderen en zeker in combinatie met kleine ouders, kan de verbreder problemen opleveren. Goed om te weten!

Knieverbreder in Wrapconversion Knieverbreder in Wrapconversion

Er zijn nog meer foto’s, kijk maar. 

Reacties zijn gesloten.


  • (Onbu)SSC
  • Mei Tai
  • Ringsling
  • Webshop
  • Winkelwagen / Cart