Archief voor categorie Onbu-SSC

Sensimo Pixel Wrapconversion OnbuSSC

Fris, vrolijk, stoer, deze Sensimo Pixel heeft het allemaal. Voor Wencke maakte ik een OnbuSSC en een Ringsling. Om dat mogelijk te maken kreeg de binnenzijde van de drager de streelzachte stof van PureBabyLove. Perfecte harmonie en een rustpunt in het verder drukke pixelpatroontje. De Ringsling heeft donkergrijze ringen passend bij het grijs van de Sensimo. Love it!MamaMerel Wrapconversion OnbuSSC Sensimo PixelMamaMerel Wrapconversion OnbuSSC Sensimo Pixel

 

 

 

 

 

 

 

 

MamaMerel Wrapconversion OnbuSSC Sensimo Pixel

MamaMerel Wrapconversion OnbuSSC Sensimo Pixel

 

, , , , , , , ,

Nog geen reacties

Oscha Zorro Zen Wrapconversion OnbuSSC

De OnbuSSC is populair! Niet vreemd, het is zo’n fijne lichtgewicht drager. Dit stukje Oscha Zorro Zen met vosjes kreeg aan de binnenkant zwarte draagdoekstof en werd zo deze Onbu. Lijkt zo’n Onbu jou ook ideaal? Neem gerust contact op en vraag me naar de voor- en nadelen!

Nog geen reacties

Yaro La Fleur Wrapconversion OnbuSSC

Wat een mooie luxe La Fleur is dit van Yaro, in twee tinten wit! Gecombineerd met de ByKay Denim werd dit kleine doekstuk een heerlijk ruime OnbuSSC verstelbaar in breedte en lengte!

Nog geen reacties

Wrapconversion OnbuSSC Tyger

 

De stoere Tyger in zwart-turquoise. Verstelbaar in de lengte met Tunnels.

Nog geen reacties

Give-away van Aya Slings en MamaMerel

Je kunt nu deze gave Luxe OnbuSSC winnen op de Facebookpagina van MamaMerel!

This awesome Luxury OnbuSSC can be won through the MamaMerels Facebookpage!

Aya Slings Tosaigh Donagh Luxe OnbuSSC by MamaMerel Custom Carriers

Aya Slings Tosaigh Donagh Luxe OnbuSSC by MamaMerel Custom Carriers

Klik hier voor meer foto’s – Click here for more photo’s.

 

Nog geen reacties

Lancering nieuw model OnbuSSC

Afgelopen herfst is MamaMerel gestart met het maken van OnbuSSC’s. OnbuSSC’s zijn een doorontwikkeling van de traditionele Onbuhimo, maar dan met korte banden en gespen in plaats van de lange schouderbanden en ringen. Er is nog geen consensus over de naam van dit type dragers. Na de Mei Tai kwam de SSC waarbij de lange banden door korte met gespen vervangen werden. De Onbuhimo was een variant op de Mei Tai en nu we ook deze Onbuhimo met gespen maken vind ik OnbuSSC wel passend. Vandaar 🙂

Wil je meer weten over de OnbuSSC, neem dan hier een kijkje.

Het eerste model dat we lanceerden was een vrij eenvoudige, zoals je ook terug kunt vinden bij andere merken. Dit Basic model is verkrijgbaar in alle standaardmaten zoals bij de SSC, als ook tussenmaten. De Basic OnbuSSC is niet verstelbaar in de breedte, maar kan met aanpassing van het gebruikte gesp/band materiaal wel Reversible gemaakt worden.

Deze OnbuSSC is net zo sterk en comfortabel als de MamaMerel SSC’s, al draagt hij natuurlijk wel anders vanwege het ontbreken van de tailleband. Ik bleef echter dromen van een ander model, iets nieuws, dat niet lijkt op de bestaande vernieuwde Onbuhimo’s. Na maanden ontwikkelen en terug naar de ontwerptafel kunnen we dan eindelijk zeggen dat het gelukt is! De Luxe OnbuSSC is zowel verstelbaar in breedte als reversible, en dat zonder inleveren aan design. Het model is nog steeds strak en clean, zonder trekkoordjes, en zelfs zonder de verticale coupenaadjes maar wél met de ronde zit.

Basic OnbuSSC – Oscha Starry Night

 

Basic OnbuSSC – Hopp Miami & ByKay Denim

 

Luxe OnbuSSC - Oscha Libero Aile

Luxe OnbuSSC – Oscha Libero Aile

 

Luxe OnbuSSC – Oscha JKO Sydney

 

Luxe OnbuSSC – Hoppediz Osaka (aangerimpeld / gathered)

 

ENG – Last fall MamaMerel started making OnbuSSC’s. These are further developed traditional Onbuhimo’s, but with short straps and buckles instead of the long shoulder straps with rings. We haven’t reached consensus about the name of this new carrier. After the Mei Tai there came the SSC that replaced the long straps with short ones with buckles. The Onbuhimo was a variation on the Mei Tai so now that we did the same thing to the Onbuhimo, I thought OnbuSSC to be a good name. So. That’s why 🙂

More about the OnbuSSC can be found here.

The first model we launched was a fairly simple one, like the ones you can buy from other brands. The OnbuSSC comes in the same sizes as the SSC’s. The Basic OnbuSSC isn’t adjustable in width, but can me made Reversible with some fabrication adjustments.

The Basic OnbuSSC is just as strong and comfortable as the MamaMerel SSC, although is does feel different because there is no waist strap. I kept dreaming of a different model, something new, not similar to existing carriers. So after months of developing and back to the drawing board we can finally say we did it! The Luxury SSC is adjustable in width and reversible without loss of the clean design. No cord(locks) and no disruptive seat-darts, but wíth the rounded seat.

Nog geen reacties

Onbuhimo! Artipoppe Tweed Sand Wrapconversion Onbu-SSC

Ik had er al een aantal gespot in draagdoekland, een vernieuwde versie van de Onbuhimo. De onbuhimo is van oorsprong een Mei Tai-achtige, met onderaan het rugpand ringen waar de lange MT-banden doorheen gehaald worden. Bij rugdragen handig, want de banden blijven op hun plek zitten waardoor het lekker snel goed zit. Na de komst van de SSC, met de korte banden en gespen, kwam dan deze variant op de Onbuhimo, ik heb een rare naam ervoor gezien, ik kan het niet terug vinden. Ook gewoon de naam “Onbuhimo”, maar dat vind ik dan weer verwarrend. Ik doop hem Onbu-SSC, lijkt me perfect voor deze handige drager.

In feite is het een SSC zonder tailleband, waarbij de schouderbanden niet aan de zijkant van het rugpand/lijfje vastgemaakt worden, maar helemaal onder aan het rugpand, dat als een hangmatje om de billetjes van het kindje geslagen wordt. Het grappige is, precies zo heb ik jaren terug een drager gemaakt, maar op dat moment werd er nogal vreemd tegenaan gekeken en daardoor heb ik het idee in de koelkast gezet. Het idee is nu duidelijk uit de koelkast, verbeterd en helemaal up-to-date met de laatste MamaMerel snufjes.

Hij draagt op zich zoals een SSC, met het verschil dat er geen tailleband is die in je buik snijdt (voordeel), maar ook geen gewicht extra verdeelt over je heupen (nadeel). Hij weegt minder (voordeel) en gaat net zo vlug aan als een SSC, al werkt het dan natuurlijk ietsje anders. Vanwege de ontbrekende tailleband is de prijs lager (derde voordeel!), zeker als je hem zoals deze zonder de vele opties neemt die gewoonlijk gekozen worden bij MamaMerel. Al bij al een leuke aanvulling op je draag-arsenaal, vinden wij!

Op dit moment wordt er ook gewerkt aan een totaal nieuwe Onbu-SSC zoals die nog niet eerder gezien is, met nieuwe snufjes en extra comfort. Blijf ons volgen om ook deze straks te zien!

Artipoppe Tweed Sand Wrapconversion Onbu-SSC by MamaMerel Custom Carriers

 

Artipoppe Tweed Sand Wrapconversion Onbu-SSC by MamaMerel Custom Carriers

Deze Onbu-SSC heeft de maat Dreumes (met te kleine Babypop erin)

Artipoppe Tweed Sand Wrapconversion Onbu-SSC by MamaMerel Custom Carriers

Artipoppe Tweed Sand Wrapconversion Onbu-SSC by MamaMerel Custom Carriers

Artipoppe Tweed Sand Wrapconversion Onbu-SSC by MamaMerel Custom Carriers

 

Meer foto’s van deze en andere Onbu-SSC kun je hier vinden.

Nog geen reacties


  • (Onbu)SSC
  • Mei Tai
  • Ringsling
  • Webshop
  • Winkelwagen / Cart