Natibaby Tulips tot Full Buckle


Prachtige oudroze bloemen en kleine vlindertjes versieren deze groene draagdoek van Natibaby. Het is de Tulips Pink/Green, in maat 6, en zoals bij deze wevingen is de achterzijde precies andersom in kleurstelling. Dat levert altijd flink overleg en denkwerk op, want je kunt zoveel kanten op met die twee zijden! Laatst hadden we Natibaby Batavia SSC in een schitterende turquoise/groene kleurstelling (die zich moeilijk laat fotograferen heb ik ontdekt, de doek zelf is zo veel mooier!). Bij die SSC hadden we de banden van de blauwe zijde gemaakt en het lijfje, de lusjes en de knieverbreders van de groene zijde. De kleuren turquoise en groen waren van laag contrast en daarom stond dat erg leuk.

Full Buckle van Natibaby Tulips

Deze Tulips daarentegen, daarbij leek het ons niet de beste keuze om de kleuren beide evenveel aanwezig te laten zijn. Het is een Full Buckle drager geworden, ofwel een Soft Structured Carrier (SSC). Er worden nogal wat namen door elkaar gebruikt. Voorheen vielen alleen gespendragers onder SSC’s, alhoewel een Mei Tai feitelijk hetzelfde lijfje heeft, maar tegenwoordig zie ik ook vaak Mei Tai’s wel onder de SSC’s vallen. Eigenlijk wel zo logisch. Maar goed, ik gebruik van alles, zolang we elkaar uiteindelijk maar goed begrijpen is het goed.

Full Buckle van Natibaby Tulips

 

Marjolijn koos voor hoofdkleur groen en details roze in haar Full Buckle Carrier, dat werden dan de binnenzijde van het lijfje, binnenzijde slaapkap, lusjes en slaapkaptouwtjes. Toevallig was mijn zwarte gespband in 40 mm op en had ik nog wel roze gespband in 25 mm breed. Dat leek haar wel wat en wat is het vrolijk geworden. Verder is deze Peuterdrager extra lang gemaakt en is hij afgewerkt met golvend stiksel zoals het eerst te zien was bij de ByKay DENIM drager. De schouderbanden zijn smaller dan gewoonlijk, 8,5 cm vergeleken met de 10,5 cm die het meestal is. Tevens zijn deze wat dikker gevoerd dan bij de brede variant.

Full Buckle van Natibaby Tulips

 

Meer foto’s van deze drager en andere Full Buckles kun je hier vinden.

Reacties zijn gesloten.


  • (Onbu)SSC
  • Mei Tai
  • Ringsling
  • Webshop
  • Winkelwagen / Cart