Kleuterdrager SSC van ByKay DENIM


Vanaf het moment dat Kay de Denimdoeken introduceerde, dat wil zeggen toen er alleen nog foto’s van waren en de doeken zelf nog in productie waren, wist ik al dat ik daar een drager van wilde maken. Ik ben dol op roze/paarse meisjesstofjes en ook wild van mooie blauw/groen getinte doeken, en des te leuker leek het me om nu voor iets heel anders te gaan. Deze SSC is voor mezelf en alhoewel onze zoon misschien nog wat klein zou zijn voor een Kleuterdrager, is het dat toch geworden. Onze dochter kon er zo ook in en dat vindt ze erg gezellig altijd. Zij wordt niet meer echt gedragen, maar soms is het fijn om even dicht op mama geplakt te zitten en dat vind ik natuurlijk ook. DENIM is een dunne geweven draagdoek van een katoen/linnenmix en verkrijgbaar in een donkere en lichte “wassing”, dit is de donkere.

 

Ik koos voor golvend stiksel, maar minder druk als de laatste schouderbanden met golvend stiksel. De aanhechting van de schouderband heeft naast de typische “blaadjes”-vorm ook een lus, zoals vaak op kontzakken van spijkerbroeken zit. Een “riem”-lusje houdt het band op zijn plek dat vanaf de gesp op de zijkant van het lijfje niet los hangt maar terug omhoog gaat.

 

Geen slaapkapje, mijn kinderen slapen sowieso weinig in de doek en met 3 en 6 jaar is dragen vooral even ontspannen. Daarbij kon ik zo gauw geen model slaapkap bedenken dat bij het thema paste. Er is wel een verhoogde nekrand (wat standaard is bij MamaMerel doeken zonder slaapkapje) en deze is goed gevoerd voor neksteun. Deze heeft ook weer het kenmerkende denim-stiksel en een lus voor wat speelsheid.

 

De gespen van de schouderbanden zijn 40 mm breed voor extra gevoel van veiligheid, en zijn naast functioneel sterk doorgestikt, ook mooi afgewerkt met wederom een lus. Verder is bruin extra dik en sterk garen gebruikt met een grote steeklengte, voor dat Denim-gevoel.

 

Wat ik bij Denimbroeken zo mooi vind zijn de dubbele rijen stiksels. Dit wilde ik niet overal doorvoeren wegens te druk, maar op de tailleband vond ik het wel passen. Evenals het “leertje” wat absoluut niet mag ontbreken.

 

Hier zichtbaar de lusjes van de tailleband, de “infinity”-lus die de gesp beveiligt bij per ongeluk openen en natuurlijk het MamaMerel-labeltje.

 

Een borstriempje maakt het geheel af en vond ik goed passen bij dit thema in plaats van de beklede Chestbelt.

 

En natuurlijk wilde mijn jongste er niet in, dat zul je altijd zien. De oudste wel, en daar heb ik natuurlijk foto’s van genomen, maar toch zelfbewust als ik ben vond ik dat het niet zo mooi zat als ik gewild had. Dat is nu eenmaal zo met een nieuwe drager, (die moet je indragen!) en met rugdragen met een schouderbeperking. Binnenkort plaats ik foto’s, als ik wél tevreden ben 🙂

 

Reacties zijn gesloten.


  • (Onbu)SSC
  • Mei Tai
  • Ringsling
  • Webshop
  • Winkelwagen / Cart