Didymos Indio WrapConversion SSC


Indio’s worden geroemd om hun draagcomfort. Ze zijn ontzettend goed geweven, niet te dik, toch draagkrachtig, bewegen goed om jezelf en je kindje heen en ze hebben een specifiek weefpatroon dat bijzonder herkenbaar is. Niet iedereen is er weg van, uiteraard! Sommigen vinden het weefpatroon helemaal niets, anderen vinden ze niet fijn dragen. Smaken verschillen, gelukkig maar, nietwaar? Ilse had een roze geverfde Didymos Indio (vraag me niet welke kleur hij eerst was, ik neem aan lichter!) en wilde daar graag een SSC van laten maken.

Wrapconversion SSC Indio

Hij is net even wat langer dan voor de breedtemaat gebruikelijk is en heeft een nieuwe variant van de knieverbreders, namelijk meegestikt in de tailleband en omgeklapt aan kleine lusjes vast te zetten aan de tailleband. Het oogt erg “clean” vergeleken met de elastieken.

Wrapconversion SSC Indio

 

Wrapconversion SSC Indio

Ilse vroeg me mooi bijpassend stiksel op haar Indio SSC te maken. Ik stelde iets Azteek-achtigs voor, met dezelfde geometrische driehoeken als in Indio zelf zitten. Ze zag het helemaal zitten, ik schetste een leuk voorbeeld en dat gingen we doen. In principe dan he, totdat ik de schouderbanden gemaakt heb en er nog eens kritisch naar kijk. Inderdaad, je raad het al, ik vond het toch niets, haha. Ik mailde Ilse weer en zei dat ik toch dacht dat het anders moest en vroeg of ik er de vrije hand in kreeg. Die had ze me eerder eigenlijk ook al gegeven, dus dat zat wel goed. Uiteindelijk heb ik alleen over bestaande lijnen heen gestikt, in zigzag-achtige patronen. Zo’n stiksel ook bij de versteviging achter het nekstuk (“neckpadding”) en daarin ook meteen de schouderbandbevestiging verwerkt totdat het één doorlopend geheel werd.

Wrapconversion SSC Indio

Meer foto’s van deze drager kun je hier terugvinden.

Reacties zijn gesloten.


  • (Onbu)SSC
  • Mei Tai
  • Ringsling
  • Webshop
  • Winkelwagen / Cart