Barocco Lions tot Reversible Mei Tai Draagdoek


Laatst mocht ik van draagdoekenmerk Diva Milano de weving Barocco Napoletano kleur Viola tot Mei Tai omtoveren en ik was totaal in beslag genomen door de prachtige weving ervan! Leonie had ook zo’n mooie Diva Milano draagdoek, maar dan het patroon Barocco Lions, kleur Perla, een schitterende doek in zachtroze/beigegrijs met leeuwen, bloemen, bloemenstroken en blaadjes die ook nog eens asymetrisch over de doekbreedte verdeeld zitten. Een grote uitdaging om die doek zo te knippen dat alles wat Leonie graag wilde zou lukken. We hebben heel wat overlegd, gemeten en gemaild, en uiteindelijk denk ik persoonlijk dat het een echt plaatje geworden is.

 

Diva Milano Barocco Lion Perla tot Reversible Mei Tai Combibanden

Zachtroze zijde

Deze Mei Tai bevat Combibanden die wat smaller zijn dan gewoonlijk zodat de leeuwtjes niet half doorgeknipt zouden worden, en de doek is geheel zachtroze aan de ene kant en geheel beige/grijs aan de andere kant. Enkele touwtjes en lusjes uitgezonderd. Leonie wilde graag knieverbreders en tunnels zodat hij een hele maat groter te maken is en hij dus heerlijk lang mee gaat. Het slaapkapje is een opstaand randje geworden met coupenaden, zoals het allereerste MamaMerel Mei Tai model ook heeft, maar nu met zachte voering erin. Deze is in dezelfde puntvorm meegestikt wat mij mooier leek dan rechte lijnen, onder andere doordat de rechte lijn in het lijfje nooit 100% voor en achter kan doorlopen, en hij moest wel Reversible zijn natuurlijk! De tailleband heeft rechte lijnen stiksel over de geweven lijn heen, en daarbij golvend stiksel om de blaadjes heen (alleen aan de roze zijde; aan de beige/grijze zijde lopen ze door de blaadjes heen), speciaal bedacht door Leonie zelf, en dat paste er perfect bij.

Diva Milano Barocco Lion Perla tot Reversible Mei Tai Combibanden

Zachtroze zijde

Diva Milano Barocco Lion Perla tot Reversible Mei Tai Combibanden

Zachtroze zijde

 

Aan de beige/grijze zijde is wel wat roze van de schouderbanden te zien, dit omdat de banden smaller zijn dan gewoonlijk. De standaardvouw bij Combibanden zou erg rommelig zijn geweest met zachtroze én beige/grijs en roze rolzomen op een oncomfortabele plaats en daarom heb ik gekozen voor deze methode.

Diva Milano Barocco Lion Perla tot Reversible Mei Tai Combibanden

Beige/grijze zijde

 

Meer foto’s van deze drager kun je hier terugvinden.

 

 

 

Reacties zijn gesloten.


  • (Onbu)SSC
  • Mei Tai
  • Ringsling
  • Webshop
  • Winkelwagen / Cart