Artipoppe Tyger tot SSC


Een project vol met dingen die anders zijn dan anders. Dat maakt het leuk en ook een beetje spannend! De hennepmix was een enorme uitdaging: zo stug en los geweven had ik het nog niet eerder gehad. De naaimachine reageerde er ook anders op dan ik gewend ben van hem, maar uiteindelijk kwam alles helemaal goed.

Artipoppe Pink Russian en Albino Tyger tot Reversible SSC

Maaike had twee doekstukken, namelijk een klein stukje Artipoppe Pink Russian Tyger, een wol/katoen mix en een groter stuk Artipoppe Albino Tyger, een hennep/katoen mix. Daar wilde ze graag een Reversible SSC van gemaakt hebben. Een SSC heeft normaal gesproken vaste gespen, die “dus” niet zomaar binnenstebuiten gedraaid kunnen worden. Bij deze SSC heb ik voor alle gespen de DUO gespen gebruikt en het gespband niet omgezoomd, zodat het nog goed door de gesp door te voeren is. Zo draai je deze SSC in een handomdraai om!

Artipoppe Pink Russian en Albino Tyger tot Reversible SSC

Het lijfje van deze SSC heeft een wat extremere taille en ronding dan gewoonlijk, zodat de lijnen wat meer doorlopend zijn met de banden. Er was net genoeg roze Artipoppe om ook de slaapkaptouwtjes en lusjes uit roze te halen, waardoor de “voorzijde” van de gespendrager uit contrastkleuren bestaat en de “binnenzijde” helemaal beige is. Het stiksel loopt over het ingeweven patroon heen, zowel op de schouderbanden, de taillebanden, als het lijfje waar de banden erin gefixeerd zitten. Dit stiksel loopt alleen aan de “voorzijde” over het weefpatroon heen natuurlijk, aan de “binnenzijde” loopt het weefpatroon niet gelijk met het stikpatroon.

Artipoppe Pink Russian en Albino Tyger tot Reversible SSC

Ook de slaapkap is gereviseerd speciaal voor Maaike. Ze wilde graag meer een ronde capuchonmuts in plaats van het diepe puntkapje.

Artipoppe Pink Russian en Albino Tyger tot Reversible SSC

Meer foto’s van deze en andere Wrapconversion SSC’s vind je hier.

Reacties zijn gesloten.


  • (Onbu)SSC
  • Mei Tai
  • Ringsling
  • Webshop
  • Winkelwagen / Cart