Amitola: van doek tot SSC


 De onderschriften gaan nog mis en wat alignment, ik probeer het te fixen, maar ik zal wel een paar dagen te ziek zijn. Excuses! Ik wilde het toch vast delen! Meer foto’s bij de “Conversions – SSC”

Amitola SSC

Amitola SSC

xxx

xxx

xxx

xxx

xxx

xxx

xxx

xxx

xxx

xxx

xxx

xxx

xxx

xxx

xxx

xxx

Een SSC is een Soft Structured Carrier, in feite een Mei Tai met gespen in plaats van lange banden. Mijn allereerste Mei Tai had een taillebandgesp, wat ik heel makkelijk vond, maar niet bijzonder aan leek te slaan. De taillebanden van gespen voorzien vond ik zelf altijd een beetje eng, vanwege de veiligheid. Inmiddels hebben gespendragers de wereld veroverd (niet alleen de bekende buikdragers in de babywinkel, maar ook ergonomische dragers zoals Ergo, Beco en Boba) en is mijn ervaring groot genoeg geworden om het aan te durven. Ik weet wat de knelpunten zijn met draagdoeken, qua veiligheid en ook een mooi eindproduct. Niet geheel onbelangrijk, zeker als je zoiets prachtigs als Amitola mag veranderen.

Neckpadding en aanhechting schouderband

Babette vroeg me Amitola voor haar te veranderen in een SSC, daar had ik wel zin in! Ze heeft een ruime maat gekozen voor een dreumes/peuter, een verstelbaar puntkapje met plooitjes voor een extra brede kap, seat darts, legpadding, neckpadding, blauw schouderband en lusjes voor de slaapkaptouwtjes en de taillebandgesp. De gespen zijn Nexus merkgespen, 25 mm enkelzijdig voor de schouderbanden en 50 mm dubbelzijdig voor de tailleband. De streepjes van Amitola lopen in het slaapkapje precies de andere kant op, het midden blijft het midden (behalve de achterzijde, daar was dat niet haalbaar).

Gesp en legpadding

Kruisen bij buikdragen

xxx

Heupband met gesp. 1 zijde opgeborgen met lusje, 1 zijde los en (verstevigd) stiksel zichtbaar.

 

xxx

xxx

Reacties zijn gesloten.


  • (Onbu)SSC
  • Mei Tai
  • Ringsling
  • Webshop
  • Winkelwagen / Cart